Gå direkt till innehåll
La Girafe, foto: Göran Wallgren
La Girafe, foto: Göran Wallgren

Pressmeddelande -

La Girafe firar ett år med topprekrytering och nypremiär – Pontus Frithiofs kvarterskrog på Kungsholmen

Det har gått ett år sedan Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts kvarterskrog La Girafe öppnade och tog emot de första gästerna. Inför nypremiären har La Girafe fått sällskap av en namnkunnig köksmästare, Niclas Ryhnell, som tillsammans med Pontus har skapat en ny smakfull meny samt söndagsmiddag för hela familjen. La Girafe öppnar för det nya den 7 oktober och håller öppet alla dagar i veckan från morgon till sen kväll.

Interiören på La Girafe är inspirerad av det mångfacetterade Paris och Frankrike, vilket ger lokalerna en personlig och ombonad atmosfär. Pontus Frithiofs och Thomas Dahlstedts, ägare och grundare Nordrest, kvarterspärla firar ett år och återinvigs den 7 oktober.

På La Girafe serveras varje morgon god frukost, vällagad takeaway-lunch och på eftermiddagen serveras dryck för afterwork och skönt barhäng - då kan även den anslutande matsalen öppnas upp för att ta emot fler gäster. Restaurangens bistro har öppet kvällstid alla dagar i veckan får en ny meny signerad Pontus Frithiof och den nya kökschefen Niclas Ryhnell, som är välkänt namn i branschen.

Den nya menyn kommer att bland annat bjuda på ostron Fine de Clarie naturella eller med mignonette eller forellrom, honung-och pepparglaserat anklår med pommes William, ankleversås, spenat och comtésallad samt grillat höstäpple med honung, brynt smör, hasselnötter och kardemummaglass. Rätterna kompletteras med olika varianter av pasta och risotto, månadens köttbit, Pontus klassiker samt härliga efterrätter. Nytt är ’Dimanche en famille’, familjemiddag på söndagar mellan klockan 14.00-18.00, då en elegant två- eller trerättersmeny att dela på serveras vid bordet. Till maten och även i baren finns ett stort utbud av viner, utvalda av chefssommelier Mario E Moroni, samt drinkklassiker.

Vi är glada och förväntansfulla över att återigen få återgå till normala öppettider och få presentera La Girafe på nytt. Med Niclas som ny köksmästare tillsammans med Oliver Bergfelt, restaurangchef, Ben Jansula, hovmästare, och hela teamet hoppas vi att både nya gäster och befintliga ska hitta hit, trivas och uppskatta den nya menyn och god dryck till samma rimliga priser och återigen våra generösa öppettider, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.


Niclas Ryhnell
har under sina många år i branschen arbetat på etablerade krogar så som KB Källaren, Edsbacka Krog, Berns Salonger, Sällskapet och Operakällaren med flera. Han har även tävlat i Årets kock, gästspelat på välrenommerade restauranger i Europa och USA samt skrivit kokböcker.

La Girafe, Fleminggatan 39, öppettider:
Café:
måndag-fredag: klockan 07.30-16.00
lördag-söndag: klockan 10.00-16.00

Bistro:
måndag: stängt
tisdag-lördag: 17.00-sent
söndag: Dimanche en famille klockan 14.00-20.00

För bokning: lagirafe@pontusfrithiof.com eller 08 – 454 55 15

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Pontus Group grundades 1999 av Pontus Frithiof och består idag av 21 verksamheter. De helägda verksamheterna under Pontus in the Air på är belägna på Stockholm-Arlanda Terminal 5 samt den nya power dining-restaurangen La Tour i DN-huset. Sedan våren 2015 driver Pontus Group flertalet restauranger tillsammans med restauratören Thomas Dahlstedt och hans koncern Nordrest och de populära Pocket by Pontus-restaurangerna i Stockholm, på Lidingö och i Göteborg samt Pocket Café i DN-skrapan, Tidningshuset by Pontus, Pic Poc på AC Marriott Hotel Stockholm, La Girafe på Kungsholmen och under december 2021 öppnar två restauranger samt en lodgebar på SkiStar Lodge Hundfjället. http://pontusfrithiof.com

Pontus Frithiof är inte enbart kock och krögare, utan även en sann entreprenör och anhängare av förändring och förnyelse. Samtidigt håller han hårt i sitt företags grundläggande värden: kvalitet, omtanke, personlighet, humor och en nypa flärd. En Pontus-upplevelse ska innehålla allt detta, och såklart riktigt god mat!

Pontus Frithiof mottog 2003 Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Kokboken Pontus by the Book belönades 2006 med priset för bästa kokboksdesign vid Gourmand World Cookbook Awards samt ett silverägg i kategorin Design 2005.

December 2019 lanserades Pontus andra kokbok, Husmanskost - svenska smaker tolkade av Pontus Frithiof och Tor Stålhandske. Kokboken är ett modernt referensverk – en kärleksförklaring, en arbetsbok och en historisk nöjesresa med 185 recept om det svenska matarvet och husmanskost. Boken har redan utsetts till "Winner Sweden" i kategorin "Chefs" av Gourmand Awards samt erhållit ett silverägg i kategorin "Förpackningsdesign" i Guldägget 2020. Sommaren 2021 tävlar Husmanskost internationellt om titeln "Best in the world".

Presskontakt

Pontus Frithiof

Pontus Frithiof

Presskontakt Krögare och entreprenör
Heléne Airijoki

Heléne Airijoki

Presskontakt Presskontakt PR, information 073 385 03 19